Ezt a témát jelenleg olvassa:
1 Névtelen
Újra: Musa basjoo-s tapasztalatok |
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Az nem baj, hogy nem érik be, úgyse jó az íze, de legalább valamennyire fejlődjenek ki a kis banánok, had gyönyörködjek bennük.
Beküldve: 7/24 18:07
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Az ígért képek:
Beküldve: 7/26 9:22
|
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Köszi Tom, tényleg nem sokat nőttek, de nagyon jól néznek ki így is. Nem baj, ha nálam őszre ekkorák lesznek, már annak is örülni fogok. Azért nem rossz látvány egy 5 m-es, termést is hozó banán csoport a kertben.
Beküldve: 7/26 14:51
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Osztom a véleményed, a látvány a fontos
![]()
Beküldve: 7/27 5:37
|
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Ma kiültettem egy sikkimensist. A másik kettő nem akar fejlődni, kíváncsi leszek, hogy ez mennyire fog fejlődni. Május eleji kelésű, és cserépben volt idáig. A középső az .
Beküldve: 7/27 17:46
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Pedig ahogy elnézem van alattuk anyag rendesen, nem voltál szűkmarkú a trágyázást illetően. Az a kettő basjoo?
Beküldve: 7/27 17:52
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Szia ! Már nem tudom miért nem nőnek , ezért gondoltam adok nekik még egy kis tápanyagot, lesz ami lesz. Nem tudom az a kettő milyen fajta, mertt amikor vettem nem tudták megmondani.
Beküldve: 7/27 18:05
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
A nagynak csak jót tett a trágya , szépen elkezdett növögetni. A levelei még sárgásak.
Beküldve: 8/9 8:50
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Két héttel a virág előbukkanása után, lenyílt az első védőlevél, alatta már ott vannak a 2-3 cm-es banán porontyok. Ha a nyár vége meleg lesz, akkor van rá esély, hogy kihordja az összeset.
Beküldve: 8/10 10:05
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Csak most jött
![]()
7
![]() |
Nálam ilyenek voltak 07.31-én.
Beküldve: 8/18 11:49
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Moderátor
![]()
![]() |
Hatalmasan gyönyörűek!
Már most szólok, hogy jövő tavaszra banánokat szeretnék kiültetni. Akinek lesz fölösleges basjoo-ja jövő tavaszra, az írjon levelet, inkább kifizetem, csak legyen már egy pár basjoo-m (már 3 éve nincs....azóta sehol nem kapok). Mindegy, milyen méretű, tőlem kicsitől a hatalmas méretűig is jó. Remélem időben szóltam :) Köszi Nektek előre is! Dávid
Beküldve: 8/25 7:58
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Nem tud távol maradni
![]()
74
![]() |
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a baja a musámnak?
Az alsó és a kb. 3-4 hetes levelein rozsdaszerű és színű foltok jelentek meg a levélerezetek között!Amúgy folyamatosan hozza az új leveleket, és még sarjai is vannak! Lehet, hogy a túl sok víz miatt? Két-három naponta öntözöm! Igaz cserépben van, mert nem rég vettem pár levéllel, de már nagyon sokat nőtt, át is ültettem, de kiültetni még/már nem akarom!
Beküldve: 8/25 12:35
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
2008/12/31 14:51 Lakhely Kapuvár , Győr-Moson-Sopron megye
![]() |
A musa pink banánra is érvényes az az általános tény,hogy a virágzást követően elpusztul a növény? Nekem most hozza a virágot a 10 hónapos pinkem cserépben tartva és ez idáig egy sarjat hozott,vagyis egy túlélő lesz az biztos.
Beküldve: 8/25 18:02
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Ejha, nem semmi, majd dobjál fel képet róla. Minden banán elpusztul a virágzást követően.
Beküldve: 8/25 18:24
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Most így áll. Ez virág lesz tutira,vagyis remélem. Levélként jött és később megvastagodott és a levél egybeforrt a virággal. Egész nyáron nem hozott egyetlen ép levelet sem. Nem tudtam mire vélni. Az elmúlt hónapban folyamatosan tápoztam,és bíztam benn,hogy egészséges levelet fog hozni. Az egészséges levél elmaradt,de jött a virág.
Beküldve: 8/25 18:41
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Most látom petronika,hogy a basjo banánot termőre fordult. Gratulálok. Kicsit el vagyok maradva a fórumon,de bepótlom
Beküldve: 8/25 18:45
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Köszi Szabolcs, viszont gratula a pinkedhez! Ahogy leírtad az előzményeket, és a kép alapján, 100% hogy virág lesz, méghozzá nem is akármilyen. Különleges, hogy ilyen fiatal, és viszonylag pici, és már virágzik.
A basjoom most itt tart:
Beküldve: 8/26 7:23
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Ati! Ez pár nappal ezelőtti kép, és azóta is nőttek már . Van korábbi kép is visszább , összehasonlításként(2010.08.07-i). A középső , májusi kelésű M. sikkimensis.
Beküldve: 8/30 17:46
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Nem tud távol maradni
![]()
![]() |
Sziasztok!
Lenne egy fontos és sürgető kérdésem, igaz nem olyan sürgető de szeretném hogy minél előbb meg lenne a takarás, a 2 db Musa basjoo-m hoz. Mindenki segítségét kérem hogy valami bomba biztos telelési módszert találjunk az első telükre. Azért lenne fontos mert ez lenne az első kettő dolog amit kint szeretnék teleltetni, és nekem ebben nincsen semmi tapasztalatom. A teleltető ház nagysága: hosszúság: 180cm, szélesség: 140cm, magasság: 90cm . Ja és még szeretném ha az ötletekben szerepelne légüres tér, mert a levegő rossz hővezető képességét szeretném segítségül hívni. A tervben nem szerepelhet üveggyapot, kőzetgyapot, polisztirol tábla. Nagy mennyiségben rendelkezésre áll lehullt diófalevél, fa anyag ( nagyapám asztalos) szendvicspanel hulladék. A végleges takarás előtt szeretnék egy ideiglenes takarást is készíteni a hideg éjszakákra is, ami kompatibilis a végleges takarással. Nekem is lesznek terveim ezeket meg fogom osztani veletek a fórumon. De a legfőbb dolgokat a tapasztal Musa basjoo tartóktól és sikeres teleltetőktől várom. Ismertebb személy aki közel lakik hozzám Hadria (20-25 km) ,tőle tudjátok meg kérdezni hogy milyenek az erre felé lévő éghajlati viszonyok. Én bizonyára az iskola miatt nem tudom folyamatosan figyelni, de azt is tudom hogy Hadria nagyon elfoglalt. Én már most is elnézést szeretnék tőle kérni ha zaklatni vagy zavarni fogják a levelek. Bár nem tudom hogy aktív lessz-e mert már tavasz óta nem tudom tartani vele a kapcsolatot. Csapolok képet a banánokról. Előre is köszönöm a válaszokat e, témában. Üdv. Bodnár Simon ,a Pálmaliget legfiatalabb tagja
Beküldve: 9/6 17:22
|
|
|
Transfer
|
||
Te tudsz hozzászólásokat olvasni.
Te nem tudsz létrehozni új témát.
Te nem tudsz válaszolni a hozzászólásokhoz.
Te nem tudod szerkeszteni a hozzászólásaid.
Te nem tudod törölni a hozzászólásaid.
Te nem tudsz új szavazást indítani.
Te nem tudsz szavazni.
Te nem tudsz állományokat csatolni a hozzászólásaidhoz.
Te nem tudsz hozzászólni jóváhagyás nélkül.

Transfer
tn_1Kép 056.jpg (101.60 KB)