Ezt a témát jelenleg olvassa:
1 Névtelen
Újra: revoluta |
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Én nem bízok semmit a véletlenre, Force 1,5 nevű talajfertőtlenítőt használok (300 m2-re elég, kb.1800-2000 forint). Nincs hangya, nincs lótücsök, nincs cserebogár ( http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1jusi_cserebog%C3%A1r ), nincs lószúnyog ( http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%B3sz%C3%BAnyogok ) és ezáltal nincs vakond sem.
Beküldve: 5/2 10:35
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
2006/2/26 10:32 Lakhely Szombathely,(London)
![]() |
Hello,
mennyire biztos hogy OK. eltunteti kiirtja stb. ezeket de az egeszseges egyensuly ami a talajban van az nem karosodik emiatt a sok vegyulet miatt? mondjuk itt kiterhetnenk a mutragyakra is dehat ezek disznovenyek zommel amikkel epereszkedunk igy annyira nem szamit hogy pl. osmocote-val hanyjuk tele minden evben a cserepeket
Beküldve: 5/2 10:50
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Az igaz, hogy én a fentieket nem cserepes növényekre mondtam.
Annyi a hatása, hogy gázt képez, ami a levegőnél nehezebb, így megöli a földben a kártevőket. Idővel ezt meg kell ismételni, mivel kint azért könnyebben talál oda a kártevő.
Beküldve: 5/2 11:41
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Csak most jött
![]()
![]() |
Ugy egyébként a kertben tényleg jó ez az izé, én is használom. Azóta cserebogár is csak mutatóban van. De komolyan elkezdtem gondolkodni a vakond és a cserép kapcsolaton.
) Rit
Beküldve: 5/2 19:14
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Rit, füves részen csak kiszórod, vagy oda hogy juttatod ki? Elvileg be kellene dolgozni a talajba.
Beküldve: 5/2 19:40
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Csak most jött
![]()
![]() |
Ahol beásható, ott természetesen kiszór-beás. Fűnél óvatosan! Figyeld a dobozon az utasitást. Egyébként ugyanugy kiszórható. Régebben, (amig még lehetett kapni) a Basudin is ugyanigy működött.
Rit
Beküldve: 5/3 8:05
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Kalika, talán még olvasod a fórumot. Az egyik kis gumó a nagy cikász tövében, amiről a múltkor beszéltünk, hogy leszedjük-e, most hozott egy levelet. Ez nem meglepő, előbb utóbb ez történik, még kettő van rajta, de azok egyelőre nyugalomban vannak. Egy másikat viszont letörtem róla , hogy lássam nem okoz-e gondot az eltávolítása az anyanövénynél. Nem dobtam ki, csak lazán beleszúrtam a talajba egy yukka mellé, hátha történik valami . Azóta rá se néztem, és ma vettem észre, hogy hozott egy kis levelet. Ezek szerint a kis gumók simán kigyökereztethetők.
Beküldve: 7/6 8:55
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
464
![]() |
Szia Petronika,persze hogy olvasom a fórumot.Érdekes a felfedezésed,főleg ha szaporítani akarod,sokkal hatékonyabb mint magról csinálni.Én nem mertem leszedni,féltem hogy lyuk, seb marad a helyén amit nem tudnék mivel kezelni, és megviseli az anyanövényt,úgyhogy hagytam hadd bokrosodjon ha bokrosodni akar.Ami engem aggaszt hogy tavaly ilyenkor már kihajtott egy sor új levelet ,de idén még semmi.
Beküldve: 7/7 5:23
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Szia Kalika, örülök, hogy olvasod az oldalt. Ha nincs szükséged az oldalhajtásokra, nyugodtan leszedheted. Én egyszerűen letörtem, és nem lett seb az anyanövényen. Már észre sem venni a helyét, sőt idén 17 új levelet hozott (tavaly 15 volt). Nálam is később hozta az új sor levelet, mint tavaly, gondolom a kedvezőtlen tavaszi időjárás miatt. Szerintem még nálad is beindulhat.
Beküldve: 7/7 7:53
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
464
![]() |
Egyelőre semmit sem csinálok vele,mert amúgy is meggyötörtem a tavasszal,túl korán kiraktam,kinn kapták a késői fagyok,megsárgultak a levelei,lehet ezért sem akar még beindulni,ha megteszi le kell vágnom rendre az összes régi levelét.
Beküldve: 7/10 5:34
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
2008/12/31 14:51 Lakhely Kapuvár , Győr-Moson-Sopron megye
![]() |
Tavaly én is vettem egy revolutát és egyszerre átültettem nagyobb cserépbe. Akkor nem hozott levelet. Az idén szerencsére más lett a helyzet és 07.02.-án kezdte a levél kibontást. Tavaly 13 levéllel hoztam haza,most 19 levelet bont ki.
. Lehet a késői fagyokat kicsit megérezte a cycas kalika,de reméljük még az idén kiheveri ![]()
Beküldve: 7/10 5:56
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
464
![]() |
Szia ,én is remélem,hogy kiheveri mert nem szeretem így látni.Tavaly kétszer hozott egy-egy sor új levelet,és most is mintha már csúcsosodna a közepe.
Beküldve: 7/14 6:00
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Szia Pocket! Látom nálad is szépen bújnak ki a levelek. Nagyon szép lesz ez is .
Beküldve: 7/14 18:32
|
|
Transfer
|
||
Te tudsz hozzászólásokat olvasni.
Te nem tudsz létrehozni új témát.
Te nem tudsz válaszolni a hozzászólásokhoz.
Te nem tudod szerkeszteni a hozzászólásaid.
Te nem tudod törölni a hozzászólásaid.
Te nem tudsz új szavazást indítani.
Te nem tudsz szavazni.
Te nem tudsz állományokat csatolni a hozzászólásaidhoz.
Te nem tudsz hozzászólni jóváhagyás nélkül.

Transfer

)
1007060005.JPG (879.06 KB)