Ezt a témát jelenleg olvassa:
1 Névtelen
Világjáró |
||
|---|---|---|
|
Moderátor
![]()
![]() |
Ezt a topicot azért hoztam létre, mert az ember olyan gyönyörű, pálmákkal teli helyen járhat, hogy muszáj föltenni a képet erre az oldalra, mindent meg nem tölthetünk fel a Fotógalériába:) Így ide várom a különleges növények képeit, különleges emberektől:)) Lényeg, hogy növény legyen:)
Köszönöm! :o) Az egyik kép egy gyönyörű Bismarcia nobilisról készült, a másik egy szép Washingtonia filiferáról. Na próbáljunk mi ilyen szép növényeket nevelni:)
Beküldve: 2009/1/6 18:30
Szerkesztette: tdavid91 2010.06.22. 9:48:43
|
|
|
|
||
Újra: Világjáró |
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Amúgy tényleg brutálisan néz ki a washingtonia, remélem nyugdíjas koromra az enyémek is ekkorák lesznek..
Beküldve: 2009/1/7 6:25
Szerkesztette: tdavid91 2010.06.22. 9:50:07
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Moderátor
![]()
![]() |
Nyugdíjas korodra? Azt hiszed, hogy 2 év múlva így néz ki? Na jó ez vicc volt:)) De tényleg. Sok idő kell, míg ilyen nagy fává növekszik. Különleges pálma, ez tény.
Beküldve: 2009/1/7 17:31
Szerkesztette: tdavid91 2010.06.22. 9:50:36
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Mint tudjátok én gigantomániás vagyok...
![]() Bambusz, Jubaea, indiai kert
Beküldve: 2009/1/8 16:10
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Moderátor
![]()
![]() |
A bambusz nagy. A Jubaea nagyon nagy, és ez a pálmás kert, gigantikus! Gyönyörűek! A Jubaeát nézve, alig tudom elhinni, hogy létezik ilyen magas, ilyen törzsű és lombkoronájú pálma! Az indiai kertbe szívesen ellátogatnék, egy jó pár maggal hazatérve, csodálatos, kifejlett, szép színű pálmákkal gazdálkodhat a tulaj:)
Beküldve: 2009/1/8 17:45
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Hát igen - remélem, hogy az enyém is túléli a telet/teleket és az unokáim már tudnak így pózolni alatta a kertben
![]() Amúgy nézegetve a jubaeás fotókat egy érdekes dolgot figyeltem meg. A legtöbb egy kicsit palack alakú törzzsel rendelkezik. Azaz a kis pálmák kb. a feljebb található washingtoniához hasonlóan addig nő kúp alakú törzsön, amíg el nem éri a végleges törzsvastagságot. Utána kezd el liftezni felfelé, aztán úgy saccra 80 évesen összeszűkül, mintha serdülő korba érne és megnyúlik, vagy nemtom. A bambuszok iránt is azért kezdtem el érdeklődni tavaly - és ezért nem értem, hogy a legtöbb pálmarajongó miért nem izgul így rá, mint én - mert több olyan faj van, ami nálunk is 6-10cm széles törzset növeszt, és 10-20 méter magasra nő. Ezt viszont eléri 10-20 év alatt és már 4-5 éves korától kezd látványos lenni. Emellett nem kell vele törődni, nem kell aggódni a teleltetés miatt, örökzöld és egzotikus.
Beküldve: 2009/1/8 18:20
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Moderátor
![]()
![]() |
Csak túlélik már, évről évre enyre enyhébbek a telek. Ha azt nézed, ez a tél is enyhe volt eddig, esetleg talán most lesz kicsit necces, de még mindig túlélhető a növényeknek. Szóval biztos a pálmaid/ink szépen megnőnek nagyra.
Jubaeánál én is láttam. Első ránézésre feltűnt, hogy a törzse lent egy kicsit vastag, de szép így:) Ha hiszed, ha nem, én rajongok a bambuszokért. Sőt, annyira rajongok, hogy még a nyár elején rendeltem egy nagyobb méretűt, és ki van ültetve, és köszöni szépen jól van, semmi baja, fagysérűlés nincs, nem takarjuk semmivel. Nyáron nagyon megeredt, pláne most hogy fog nőni:) Szóval nekem is tetszenek a bambuszok, sőt, a sulim előtt, a ház tövében van egy hatalmas bambuszbokor, már legalább 10 éve. Annyira védett helyen van, hogy a város belvárosában van, és úgy van a ház mellett, hogy a gyökerei alig férnek el a ház alapjától, és falától, és így ferdén nőtt, nagyon védett helyen van. Tavasszal szintén rendelek majd egzotikus, ritka bambuszt. Szóval nem vagy egyedül:)
Beküldve: 2009/1/8 18:41
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Azért a gyakorlatban ez egy kicsit másabbul működik szerintem. Sokat fejlesztek webre, így van némi rálátásom. Attól, hogy rá van firkantva a vízjel még semmi különbség nincs jogilag a vizjel nélküli képekhez képest, mivel, ha az oldalon szerepel az általános copyright szöveg valahol, az ugyanúgy vonatkozik a rajta szereplő vízjel nélküli képekre (max. nehezebb bizonyítani). Szerintem a ligetes galéria és fórum képeinek 10-20%-a valójában jogvédett, de ez önmagában még nem a világ vége és más weboldalakon (főleg fórumokon) sincs ez máshogy. Ugyanis a képeket a felhasználók tölthetik fel, ezért elvben ők követnek el jogsértést. A rendszergazdának nem feladata, hogy utánajárjon egyenként a jogszerűségnek - ha az alapból nem látszik pl vizjelben, hanem jóhiszeműen úgy veszi hogy nem az.
Ha valaki észreveszi a jogvédett képét itt vagy bármely netes oldalon, akkor kérheti az oldal rendszergazdáját, hogy törölje, és - ha akarja - beperelheti a felhasználót, vagy az oldalt de miért tenné ? Ki az az állat, aki évekig jár bíróságra Magyarországra és fizeti az ítélet végéig a perköltséget. Irreálisan magas eszmei értéket úgysem fog a bíróság megállapítani a képről ami "a haver nyaralásán készült". Aztán a végén még ki is derül, hogy a kép alatt kínaiul az van, hogy látogassátok meg az oldalát, mert tök jó ![]() Ezek a feliratok elsősorban a konkurencia ellen vannak szerintem, hiszen ha valaki elkezd pl. pálmát/magot árulni, akkor nem fog indiába utazni egy fotóért róla - ezért ezek "kincset" érhetnek. Erről hadria biztos sokat tudna beszélni, mert neki kell összehalászni a shop és a cikkek képeit atombiztos jogi háttérrel... Annyit azért érdemes netről letöltött kép esetén megtenni a feltöltés előtt, hogy a fájlt átnevezi valami értelmezhetetlen nevüre az ember, és a kép magyarázószövegének nem ad meg semmit, de legalábbis nem pl. a pálma fajtáját, mert így kisebb az esély annak az előfordulására, hogy google képkeresőben feltünik, de így sem 0%, mert a Google motorja egyre intelligensebb.
Beküldve: 2009/1/9 6:46
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Általánosan csendes
![]()
66
![]() |
Kerestem a megfelelő topicot,talán ez
Szóval ismerősök Olaszban vannak,milyen növényt,magot érdemes ebben az időszakban hozni onnan szerintetek? És 3 hét múlva Horvátországból?
Beküldve: 6/22 9:23
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Moderátor
![]()
![]() |
Szia!
Én 2008-ban ilyenkor szedtem Chamaerops humilis, Phoenix, Washingtonia, Trachycarpus magokat. Nem baj, ha zöldek a magok, nálam így is kicsíráztak. Hozz nekem is :)
Beküldve: 6/22 9:54
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Általánosan csendes
![]()
66
![]() |
Remélem sikerül hozatni Olaszból a héten,vagy ha kijutok pár hét múlva Horvátoba,mindenképp küldök.
Valamit csak találok
Beküldve: 6/24 11:41
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Általánosan csendes
![]()
66
![]() |
Szia kaptam 50 magot,a felét elküldöm.
Írd meg a címed. Trachynak nézem,vese alakú
Beküldve: 7/9 8:53
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Moderátor
![]()
![]() |
pü. ment.
Beküldve: 7/9 12:34
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Általánosan csendes
![]()
66
![]() |
Szia valamelyik nap feladtam,talán már meg is kaptad.
Szerinted lesz ezekből valami? én elültettem a kertbe,hátha ott is kikelenek
Beküldve: 7/17 10:21
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Moderátor
![]()
![]() |
Igen, megkaptam, van egy bejövő üzeneted, nézd meg:)
Nagyon szépen köszönöm. Szerintem lesz belőle pár magonc, de gondolom nem lesz 90%-os arány, de majd meglátjuk, remélem a legjobbakat, holnap elvetem őket. Üdv.!
Beküldve: 7/20 17:23
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
2006/2/26 10:32 Lakhely Szombathely,(London)
![]() |
Valaki vilagjarot kerdeznek aki jart mar november kornyeken spanyolorszagban!
Beküldve: 7/21 16:30
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Általánosan csendes
![]()
66
![]() |
Nincs mit,szívesen,remélem lesz kikelő.
Ugye trachy,jól gondoltam?
Beküldve: 7/21 22:01
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Moderátor
![]()
![]() |
Én is remélem, hogy nem késő ősszel erednek meg.
Igen, Trachy magok azok. Köszi.
Beküldve: 7/22 7:08
|
|
|
|
||
Te tudsz hozzászólásokat olvasni.
Te nem tudsz létrehozni új témát.
Te nem tudsz válaszolni a hozzászólásokhoz.
Te nem tudod szerkeszteni a hozzászólásaid.
Te nem tudod törölni a hozzászólásaid.
Te nem tudsz új szavazást indítani.
Te nem tudsz szavazni.
Te nem tudsz állományokat csatolni a hozzászólásaidhoz.
Te nem tudsz hozzászólni jóváhagyás nélkül.

2008_0623Horvátország0844.JPG (812.87 KB)
Transfer