Ezt a témát jelenleg olvassa:   1 Névtelen

Világjáró
Moderátor
Lakhely Kalocsa
Ezt a topicot azért hoztam létre, mert az ember olyan gyönyörű, pálmákkal teli helyen járhat, hogy muszáj föltenni a képet erre az oldalra, mindent meg nem tölthetünk fel a Fotógalériába:) Így ide várom a különleges növények képeit, különleges emberektől:)) Lényeg, hogy növény legyen:)
Köszönöm! :o)

Az egyik kép egy gyönyörű Bismarcia nobilisról készült, a másik egy szép Washingtonia filiferáról. Na próbáljunk mi ilyen szép növényeket nevelni:)

File csatolás:

jpg  2008_0623Horvátország0844.JPG (812.87 KB)
284_4963b0ccde7ae.jpg 1728X2304 px

Beküldve: 2009/1/6 18:30

Szerkesztette: tdavid91 2010.06.22. 9:48:43

Újra: Világjáró
Ide költözött
Lakhely Veszprém
Amúgy tényleg brutálisan néz ki a washingtonia, remélem nyugdíjas koromra az enyémek is ekkorák lesznek..

Beküldve: 2009/1/7 6:25

Szerkesztette: tdavid91 2010.06.22. 9:50:07
Transfer the post to other applications Transfer

Moderátor
Lakhely Kalocsa
Nyugdíjas korodra? Azt hiszed, hogy 2 év múlva így néz ki? Na jó ez vicc volt:)) De tényleg. Sok idő kell, míg ilyen nagy fává növekszik. Különleges pálma, ez tény.

File csatolás:

jpg  TULIPÁNFA.jpg (23.49 KB)
284_4964f40c0312a.jpg 240X320 px

jpg  Sabal domingensis.jpg (146.70 KB)
284_4964f4ffb2645.jpg 540X810 px

Beküldve: 2009/1/7 17:31

Szerkesztette: tdavid91 2010.06.22. 9:50:36

Ide költözött
Lakhely Veszprém
Mint tudjátok én gigantomániás vagyok...

Bambusz, Jubaea, indiai kert

File csatolás:

jpg  bb.jpg (269.20 KB)
237_49663323e9c46.jpg 640X853 px

jpg  jonagy.jpg (115.07 KB)
237_496633317f836.jpg 593X785 px

jpg  palmakert.jpg (465.51 KB)
237_4966335698b77.jpg 750X563 px

Beküldve: 2009/1/8 16:10

Moderátor
Lakhely Kalocsa
A bambusz nagy. A Jubaea nagyon nagy, és ez a pálmás kert, gigantikus! Gyönyörűek! A Jubaeát nézve, alig tudom elhinni, hogy létezik ilyen magas, ilyen törzsű és lombkoronájú pálma! Az indiai kertbe szívesen ellátogatnék, egy jó pár maggal hazatérve, csodálatos, kifejlett, szép színű pálmákkal gazdálkodhat a tulaj:)

Beküldve: 2009/1/8 17:45

Ide költözött
Lakhely Veszprém
Hát igen - remélem, hogy az enyém is túléli a telet/teleket és az unokáim már tudnak így pózolni alatta a kertben

Amúgy nézegetve a jubaeás fotókat egy érdekes dolgot figyeltem meg. A legtöbb egy kicsit palack alakú törzzsel rendelkezik. Azaz a kis pálmák kb. a feljebb található washingtoniához hasonlóan addig nő kúp alakú törzsön, amíg el nem éri a végleges törzsvastagságot. Utána kezd el liftezni felfelé, aztán úgy saccra 80 évesen összeszűkül, mintha serdülő korba érne és megnyúlik, vagy nemtom.

A bambuszok iránt is azért kezdtem el érdeklődni tavaly - és ezért nem értem, hogy a legtöbb pálmarajongó miért nem izgul így rá, mint én - mert több olyan faj van, ami nálunk is 6-10cm széles törzset növeszt, és 10-20 méter magasra nő. Ezt viszont eléri 10-20 év alatt és már 4-5 éves korától kezd látványos lenni. Emellett nem kell vele törődni, nem kell aggódni a teleltetés miatt, örökzöld és egzotikus.

Beküldve: 2009/1/8 18:20

Moderátor
Lakhely Kalocsa
Csak túlélik már, évről évre enyre enyhébbek a telek. Ha azt nézed, ez a tél is enyhe volt eddig, esetleg talán most lesz kicsit necces, de még mindig túlélhető a növényeknek. Szóval biztos a pálmaid/ink szépen megnőnek nagyra.
Jubaeánál én is láttam. Első ránézésre feltűnt, hogy a törzse lent egy kicsit vastag, de szép így:)
Ha hiszed, ha nem, én rajongok a bambuszokért. Sőt, annyira rajongok, hogy még a nyár elején rendeltem egy nagyobb méretűt, és ki van ültetve, és köszöni szépen jól van, semmi baja, fagysérűlés nincs, nem takarjuk semmivel. Nyáron nagyon megeredt, pláne most hogy fog nőni:) Szóval nekem is tetszenek a bambuszok, sőt, a sulim előtt, a ház tövében van egy hatalmas bambuszbokor, már legalább 10 éve. Annyira védett helyen van, hogy a város belvárosában van, és úgy van a ház mellett, hogy a gyökerei alig férnek el a ház alapjától, és falától, és így ferdén nőtt, nagyon védett helyen van. Tavasszal szintén rendelek majd egzotikus, ritka bambuszt.
Szóval nem vagy egyedül:)

Beküldve: 2009/1/8 18:41

Ide költözött
Lakhely Veszprém
Azért a gyakorlatban ez egy kicsit másabbul működik szerintem. Sokat fejlesztek webre, így van némi rálátásom. Attól, hogy rá van firkantva a vízjel még semmi különbség nincs jogilag a vizjel nélküli képekhez képest, mivel, ha az oldalon szerepel az általános copyright szöveg valahol, az ugyanúgy vonatkozik a rajta szereplő vízjel nélküli képekre (max. nehezebb bizonyítani). Szerintem a ligetes galéria és fórum képeinek 10-20%-a valójában jogvédett, de ez önmagában még nem a világ vége és más weboldalakon (főleg fórumokon) sincs ez máshogy. Ugyanis a képeket a felhasználók tölthetik fel, ezért elvben ők követnek el jogsértést. A rendszergazdának nem feladata, hogy utánajárjon egyenként a jogszerűségnek - ha az alapból nem látszik pl vizjelben, hanem jóhiszeműen úgy veszi hogy nem az.

Ha valaki észreveszi a jogvédett képét itt vagy bármely netes oldalon, akkor kérheti az oldal rendszergazdáját, hogy törölje, és - ha akarja - beperelheti a felhasználót, vagy az oldalt de miért tenné ? Ki az az állat, aki évekig jár bíróságra Magyarországra és fizeti az ítélet végéig a perköltséget. Irreálisan magas eszmei értéket úgysem fog a bíróság megállapítani a képről ami "a haver nyaralásán készült". Aztán a végén még ki is derül, hogy a kép alatt kínaiul az van, hogy látogassátok meg az oldalát, mert tök jó

Ezek a feliratok elsősorban a konkurencia ellen vannak szerintem, hiszen ha valaki elkezd pl. pálmát/magot árulni, akkor nem fog indiába utazni egy fotóért róla - ezért ezek "kincset" érhetnek. Erről hadria biztos sokat tudna beszélni, mert neki kell összehalászni a shop és a cikkek képeit atombiztos jogi háttérrel...

Annyit azért érdemes netről letöltött kép esetén megtenni a feltöltés előtt, hogy a fájlt átnevezi valami értelmezhetetlen nevüre az ember, és a kép magyarázószövegének nem ad meg semmit, de legalábbis nem pl. a pálma fajtáját, mert így kisebb az esély annak az előfordulására, hogy google képkeresőben feltünik, de így sem 0%, mert a Google motorja egyre intelligensebb.

Beküldve: 2009/1/9 6:46

Általánosan csendes
Kerestem a megfelelő topicot,talán ez
Szóval ismerősök Olaszban vannak,milyen növényt,magot érdemes ebben az időszakban hozni onnan szerintetek?
És 3 hét múlva Horvátországból?

Beküldve: 6/22 9:23

Moderátor
Lakhely Kalocsa
Szia!

Én 2008-ban ilyenkor szedtem Chamaerops humilis, Phoenix, Washingtonia, Trachycarpus magokat. Nem baj, ha zöldek a magok, nálam így is kicsíráztak.

Hozz nekem is :)

Beküldve: 6/22 9:54

Általánosan csendes
Remélem sikerül hozatni Olaszból a héten,vagy ha kijutok pár hét múlva Horvátoba,mindenképp küldök.
Valamit csak találok

Beküldve: 6/24 11:41

Általánosan csendes
Szia kaptam 50 magot,a felét elküldöm.
Írd meg a címed.
Trachynak nézem,vese alakú

Beküldve: 7/9 8:53

Moderátor
Lakhely Kalocsa
pü. ment.

Beküldve: 7/9 12:34

Általánosan csendes
Szia valamelyik nap feladtam,talán már meg is kaptad.
Szerinted lesz ezekből valami?
én elültettem a kertbe,hátha ott is kikelenek

Beküldve: 7/17 10:21

Moderátor
Lakhely Kalocsa
Igen, megkaptam, van egy bejövő üzeneted, nézd meg:)
Nagyon szépen köszönöm.
Szerintem lesz belőle pár magonc, de gondolom nem lesz 90%-os arány, de majd meglátjuk, remélem a legjobbakat, holnap elvetem őket.
Üdv.!

Beküldve: 7/20 17:23

Ide költözött
Lakhely Szombathely,(London)
Valaki vilagjarot kerdeznek aki jart mar november kornyeken spanyolorszagban!

Beküldve: 7/21 16:30

Általánosan csendes
Nincs mit,szívesen,remélem lesz kikelő.
Ugye trachy,jól gondoltam?

Beküldve: 7/21 22:01

Moderátor
Lakhely Kalocsa
Én is remélem, hogy nem késő ősszel erednek meg.
Igen, Trachy magok azok. Köszi.

Beküldve: 7/22 7:08

Te tudsz hozzászólásokat olvasni.
Te nem tudsz létrehozni új témát.
Te nem tudsz válaszolni a hozzászólásokhoz.
Te nem tudod szerkeszteni a hozzászólásaid.
Te nem tudod törölni a hozzászólásaid.
Te nem tudsz új szavazást indítani.
Te nem tudsz szavazni.
Te nem tudsz állományokat csatolni a hozzászólásaidhoz.
Te nem tudsz hozzászólni jóváhagyás nélkül.

[Részletesebb Keresés]

palmenwaeldchen.eu - oazadepalmieri.ro - palmaligetetmagyarorszagnak.com - palmaliget.hu | Médiaajánlat | Copyright © 2006-2010. Designed by hadria | Powered by | 0.333 Seconds | 1 Queries | RSS Hírforrás

Tudta Ön?
Az étkezési banán egy olyan (triploid) hibrid, amely steril, tehát nem rendelkezik magokkal, ezért az anyanövényt egy speciális eljárással, az un. mikroszaporítással állítják elő.

További részletek...

Translate

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!

Keresés

Kertészeti webáruház
Kertészeti webáruház
Kertészeti nagykereskedelem

Fõ menü