Ezt a témát jelenleg olvassa:
1 Névtelen
virágzó Butia |
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
1. kép butiák egy kereskedőnél olaszban . A legközelebbi egész alakost vettem meg .
2. kép: már látható, hogy hozza a virágát. Majd teszek fel folyamatosan képet a virág állapotárol ha kinyílik. Nem tudom , hogy ezeknél is van külön pórzós ?
Beküldve: 7/2 23:06
|
|
Transfer
|
||
Újra: virágzó Butia |
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Nagyon szépek,jól választottál.Hogy kerül majd haza?Megkérdezhetem mennyiért vesztegették őket?Sok sikert hozzá,várjuk a további képeket.
Beküldve: 7/3 6:26
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Gondolom jó vétel volt, ha onnan haza cipelted. A Butia egylaki, így nincs szükség másik növényre a magok megtermékenyüléséhez.
Beküldve: 7/3 7:42
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Sziasztok! Már a kertben díszeleg, ma ki is vittem . 70 euróra(nekem 19500ft-ban volt) alkudtam le. Azért voltam rajta nagyon , mert virágzik, külön jó akkor hogy nem kell másik a beporzáshoz.
Beküldve: 7/3 17:28
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Össze kötötted a kellemest a hasznossal(nyaralás és pálmák). Hogy tervezed kiülteted még az idén vagy csak tavasszal?Nagyon szép példány.Jó választás volt.
Beküldve: 7/3 18:26
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
2008/12/31 14:51 Lakhely Kapuvár , Győr-Moson-Sopron megye
![]() |
Ez tényleg gyönyörű példány. Sok sikert kívánunk hozzá
.
Beküldve: 7/4 5:02
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Köszönöm a pálma nevében is , Majd nagyon vigyázok rá , elég már a bénázásaimból. Az idén már nem ültetem ki csak majd tavaszra. Most veszek neki egy nagyobb cserepet és abba átrakom , hogy semmi gyökérsérülése ne legyen , alulra egy kis marhatrágyát, hogy legyen tápanyag neki,aztán cserepestől fogom lesüllyeszteni.
Beküldve: 7/4 5:35
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
2008/12/31 14:51 Lakhely Kapuvár , Győr-Moson-Sopron megye
![]() |
Jó ötlet. Én is vigyáznék rá az tuti. Majd tavasszal kiülteted. Addig is lesz ideje gyökeret növeszteni a cserépben.
Beküldve: 7/4 5:57
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Most már átültetve. Kapott jó táptalajt, perlitet is kevertem bele. Bontogathatja most már a virágait.
Beküldve: 7/6 18:09
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Ma reggelre kibontotta egyik virágát:1. kép reggel, 2. kép délben ,3kép. most negyed 5-kor.
Beküldve: 7/9 16:00
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
1: Már a kinyilt virág közelről.
2: Mára a következő virág is megrepedt, holnap már biztosan kinyílik ez is .
Beküldve: 7/12 20:43
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Szia István! Gyönyörű virága lett a Butiádnak! Milyen fajta, B.capitata? Tudnál feltenni közelebbi képet a törzséről? Tavasszal én is vettem egyet, de az még elég fiatal, gondolom még jópár évig várhatok a virágzására.
1. B.capitata 2. a törzse
Beküldve: 7/12 21:18
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
464
![]() |
Szia Szaszi,nagyon szép a virágja a butiád-nak,különösen a színe tetszik,mert eddig minden pálmám sárgát virágzott,ez különlegesebb.Nekem a sabal-om virágzik most,de még nem nyílt ki,a butia capitata-m ami kb.mint a Bismarckia-é úgy látszik nem fog még az idén.Gratulálok.
Beküldve: 7/13 5:28
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Nagyon szép a virága grat. ezek szerint jót tett neki az átültetés.
Beküldve: 7/13 12:57
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Szia Kalika ! Nagyön örülök én is , hogy virágzik, mégha nem is az én érdemem mert így vásároltam . Sajna a virágok nem nagyon kötödnek meg , nem sok mag lesz rajta. Gondolom ez még a kicsi cserép, és az átültetés miatt van . Kinyilt a 2. virág is.
Szia Bis!Ime a törzséröl egy kép. Megmértem a kerületét , 75 cm a legvastagabb résznél.
Beküldve: 7/14 18:24
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Szia István! Akkor a tiéd már nagyon szép méretes példány. Az enyémnek a törzse 52cm kerületű a földfelszínnél és 34cm magas a törzs, tehát még van mit behoznia, hogy utolérje a tiédet!
Viszont ami a virágzását illeti az enyém nembiztos, hogy virágozni fog olyan nagyságnál, mint a tiéd. Olaszban mégis csak jobb körülményeket tudtak neki biztosítani, mint én az enyémnek.
Beküldve: 7/14 21:15
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Szia Bis és Kalika! Akkor nem sokkal kisebb a tiétek sem . A törrzs magassága nálam sem sokkal több, kb 40cm(az utolsó levél ahonnan kijön). Az biztos , hogy kint sok tápoldatot kapott mert gyökérzete az rendesen van neki , és amilyen cserépben volt az kicsi lett volna a táplálásához. Ti ki fogjátok ültetni?
Beküldve: 7/15 3:25
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
464
![]() |
Idén biztos nem ültetem ki véglegesen,mert a kiültetett pálma-csoportba nem fér,így is fel kelett nyírnom őket hogy tudjak járkálni köztük,külön pedig azért nem mert akkor megint plusz doboz kéne télen.Majd ha nagyobb lesz és nem fér a télikertben.
Beküldve: 7/15 5:30
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Azután, hogy megvettem tavasszal, máris átültettem egy kb. kétszer akkora cserépbe, mint amilyenbe volt. Rá is fért, hiszen alig volt földje az egész mind csupa gyökér volt!
Talán úgy 2-3 év múlva, kiültetem a többi pálmával együtt, addigra remélem sikerül megszereznem a telket.
Beküldve: 7/15 6:37
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
1 . kép:Kinyilt a 3. virág , még van kettő hátra.
2. kép: sajna nem sok magot fog kinevelni, de már ennek is örülök
Beküldve: 7/19 20:03
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Szia István! A beporzást a rovarokra, szélre bíztad, vagy esetleg próbálkoztál a virágpor ecsettel való átvitelére is a virágokon? Szerencsére az 5 virágfürtön azért így is lesz mag elegendő szerintem!
![]()
Beküldve: 7/19 21:18
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Szia Bis ! Nem csináltam vele semmit. Azt viszont megfigyeltem , hogy amikor a virág kinyílik mindig van pár db nagyobb rajta és csak ezekből lesz magkezdemény a többi lehullik. Lehet, hogy a növény tudja mennyit bír kinevelni és csak ezért lesz ilyen kevés rajta. Meg hát az átültetés , klímaváltozás. Ezen a képen is jól látszik, hogy a friisen kinyílt virágon ott vannak azok a nagyobbak.
Beküldve: 7/21 10:44
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Szia! Lehetséges, hogy ez mind hozzájárul a kevesebb termés megkötéséhez és ahogy te is írtad a múltkor, hogy kis cserepe is volt, tehát kevés tápanyagot is tudott felvenni a növény.
De az is meglehet, hogy a pálma rád is gondolt, mivel már így is túl sok magoncod, fiatal pálmád van, ezért nem akart megterhelni még több magoncval. ![]()
Beküldve: 7/21 13:20
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
A három virágon a magok állapota, kinyílási sorrendben.
Beküldve: 7/27 18:00
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Nyílik a 4. virág is .
Szia Bis! Ahogy ajánlottad ecsettel kicsit rásegítettem a beporzásra , ne csak a szélre , meg a darazsakra bízzuk.A 2. képen éppen ott szorgoskodik egy darázs.
Beküldve: 8/2 10:35
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
A tavaly nyáron szedett magokból kikelt Butia capitata magoncok. A dupla egy hónap alatt kikelt(egy magból két kis növény lett). A másik kb 2 hónap. A 3. is nem sokkal később.Télen hidegben voltak +2 fok cserépben . A 4.-re ép tegnap leltem rá, egy évig kint a szabadban volt a mag. (erről még nem csináltam képet)Ma kiástam , ment cserépbe, mert kíváncsi voltam biztos az kelt e ki, mert nemsokkal arrébb voltak fortuneik. Ja és még vagy 100 db mag ott rejtőzik a földben, lehet azok már nem kelnek ki.
Péter a tieid mekkorák?
Beküldve: 8/7 21:48
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Én decemberben dugtam el a magokat, az első már januárban kibújt, az utolsó pedig pár hete. Elég nagy a szórás a kelési időben. A képen az leggyorsabb, és a leglustább látható. Ugyanolyan magok voltak, és a csíráztatási körülmények is azonosak voltak, mégis ekkora a különbség.
Beküldve: 8/8 6:54
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Péter, István, most egy kicsit irigyellek benneteket. Sajnos a balgaságom miatt nekem nem sikerült kicsíráztatnom egyet sem!
![]()
Beküldve: 8/9 6:07
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Szia Bis ! Nem a Te hibád , majd jönnek azok akkor elő még.A tieid friss magok voltak , van még idejük. Az enyémek még tavaly előttiek, mert amikor én voltam akkor még az azéviek nagyon fejletlenek voltak. Most nyáron hoztam , de most is a tavalyi magokból (amit Péter otthagyott nekem)a fa alól. Még az ideiek sehogy sem álltak. Az idei magok sokkal fejletlenebbek voltak mint tavaly ez időben.Nagyon sok pálma késésben volt.
De majd most ha beérnek a sajátjaim lesz friss. Készülődik az 5. virág is . Reggel már meg volt repedve a virágburok. Az ecsetes beporzás nem jött be, ilyen kevés egyiken sem lett mint a multkorin, amelyben kis ecsettel rásegítettem.Marad a természet.
Beküldve: 8/9 9:12
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
|
Ide költözött
![]()
![]() |
Feri, szerintem is még ki fognak csírázni. Most megint jön a meleg, próbáld meg olyan helyre tenni őket, ahol 35-40°C van átlagosan. Ott hamar megindulnak majd.
Beküldve: 8/9 9:42
|
|
Transfer
|
||
Te tudsz hozzászólásokat olvasni.
Te nem tudsz létrehozni új témát.
Te nem tudsz válaszolni a hozzászólásokhoz.
Te nem tudod szerkeszteni a hozzászólásaid.
Te nem tudod törölni a hozzászólásaid.
Te nem tudsz új szavazást indítani.
Te nem tudsz szavazni.
Te nem tudsz állományokat csatolni a hozzászólásaidhoz.
Te nem tudsz hozzászólni jóváhagyás nélkül.

IMG_3667.JPG (255.43 KB)

Transfer

.